Carta a les entitats


Benvolgut/da,

Com sabeu, en els darrers mesos a molts municipis de Catalunya s’han celebrat consultes* sobre la independència del país. Primer va ser a Arenys de Munt i ara fa un mes a 167 municipis. Hi ha més consultes previstes, les més properes el proper 28 de febrer i el 25 d’abril, de forma que el moviment en curs mostra la inquietud creixent de la societat civil per a expressar-se democràticament i en llibertat sobre el nostre futur.

A Riudoms, l’Ajuntament, el dia 19 de novembre, va aprovar dues mocions donant suport a les consultes: l’una en defensa del dret a decidir i de suport a les consultes populars per la independència, i l’altra de suport a les consultes sobre el dret d’autodeterminació de Catalunya. Amb petits matisos, doncs, tots els partits amb representació al nostre Ajuntament s’han pronunciat de manera favorable sobre el dret a decidir de Catalunya. Aquest recolzament que ja van expressar els nostres representants a l’Ajuntament a través de les mocions és un fet que facilita la celebració de la consulta, però l’impuls ha de venir de la societat civil.

En sintonia amb el sentir del poble de Catalunya, un ampli grup de riudomencs estem impulsant la consulta al nostre poble, concretament per celebrar-la el proper dia 25 d’abril. Creiem que només serà possible si es fa de manera completament oberta a la participació de tothom com a exercici democràtic i amb la col·laboració del màxim nombre possible d’entitats cíviques.

És per aquest motiu que us volem convidar a la reunió informativa que tindrà lloc el proper dia 22 de Gener a la Casa de Cultura (C/ Beat Bonaventura, 73) a les 8 del vespre.

Tot esperant poder comptar amb la vostra presència li demanem que faci ressò de la iniciativa entre els associats de l’entitat que presideix.

Rebi mentrestant una salutació ben cordial. Atentament,

RiudomsDecideix

* Redactat de la consulta: “Està d’acord que la nació catalana esdevingui un estat de dret, independent, democràtic i social, integrat en la Unió Europea?”